dissabte, 4 de gener del 2014

De què va la novel·la?

Una de les preguntes més difícils de contestar és " De què va la teva novel·la"? Perquè és com quan et pregunten com és el teu fill. Tu li coneixes els tics, el caràcter, el cos, les manies, les idees… per on començo a explicar-ho?
A vegades estàs temptat de contestar, quant temps tens per què t'expliqui de què va la meva novel·la? Puc fer-te una contesta de cinc segons, de cinc minuts… Quina vols?
El passat dia 30 de Novembre, a la sessió de les lectures al Jardí, vaig intentar explicar de què va la meva novel·la, i just després vaig llegir un tros del primer capítol. Aquest vídeo és una explicació sobre " de què va" tot això que m'està robant la son fa tant temps.
Com sempre que veig un enregistrament meu, em trobo molt afectada i cursi, però es veu que és que sóc així…
 


4 comentaris:

gloriargent ha dit...

Hola, Maria,
El meu comentari és referent al títol. No hauria de ser "Abans que el teu record es torni cendra", és a dir, no hi falta l'"es" pronominal. És que "Abans que el teu record torni cendra" em sembla que no s'entén.

Maria Escalas Bernat ha dit...

Glòria, moltes gràcies pel teu comentari.
A Mallorca, les coses "tornen", no "es tornen". La novel·la està ambientada a Mallorca, i per això el títol està escrit així, sense l'"es" pronominal.
A part, hi ha una certa prevenció: penso que el títol té força, i ben bé s'adiu al que vull dir amb la novel·la, però tinc por que sigui massa llarg, i per això he volgut economitzar al màxim, ni que sigui amb aquestes dues minses lletres…

Laia ha dit...

Maria, m'ha agradat molt!!! M'ho vaig perdre però ara ho he pogut veure, la meva mare té raó, guanyaràs segur!!! Petonets!!!

Maria Escalas Bernat ha dit...

Laia, moltíssimes gràcies!. Però pensa que no ets gaire objectiva, i hi ha gent que escriu històries boníssimes.
Un petonàs.