SOBRE MI

 Maria Escalas © Jordi Bertran

 

Vaig néixer a Mallorca un 12 de novembre. Visc a Mataró. Sóc músic, toco l’oboè, i el piano. També canto en dues formacions corals. Cor Ciutat de Mataró i Cor Valldonzella.

He donat classes a una escola de secundària de Mataró, al conservatori del Liceu a Mataró i a l'Escola de música municipal de Premià de Dalt.

Actualment em dedico a escriure, fer tallers d'escriptura creativa, acompanyaments personalitzats per escriptors i realitzo informes de lectura per editorials i particulars.

També escric per la revista cultural Catorze i Foc Nou. He copresentat en el programa de radio Mataró "A peu de pàgina" durant dos anys.

Tinc dos fills i un home, (o ells em tenen a mi).

Quan era petita em van regalar un diari amb lloms daurats perquè apuntés les coses importants. Em va semblar massa maco com per encetar-lo, i tot esperant que a la meva vida passés alguna cosa realment important per escriure, vaig encetar una llibreta vella d’escola amb els meus pensaments.

I encara no m’he aturat.

Ara la llibreta ha donat pas a un blog, idò, del qual l’editorial CPL va publicar una selecció d’articles l’any 2011.

L’any 2016 l’editorial Ara llibres publica la meva primera novel·la "Abans que el teu record torni cendra".

La meva segona novella va sortir publicada l'any 2018 "Sara i els silencis" i la tercera l'any 2021 "Estimada Mirta,",  també amb Ara Llibres.

El gener de l'any 2024 he rebut el Premi Llorenç Villalonga Ciutat de Palma de novel·la per "A la seva ombra" que es publicarà després de l'estiu.