divendres, 27 de juliol del 2007

La missa de les Santes

Acabo d'arribar a casa després de tocar la missa de les Santes. La música d'aquesta missa és maquíssima, no entenc com no es toca més, vull dir a les sales de concerts.
Faig aquest mini-post per explicar-vos com d'indignada estic. Quan la missa començava s'ha saludat als assistents: al bisbe, als capellans que havien de concelebrar , als representants de l'ajuntament, etc... i als representants de caixa Laietana!!!
Perquè se'ls saluda? Han pagat més? Són més cristians?
Jo entenc que facin menció dels representants que el poble hem escollit democràticament, però perquè es té aquesta deferència amb representants d'una entitat bancària? per la seva pietat vers els desvalguts?
Hi havia monges de moltes congregacions, segur que hi havia algun sindicalista, i algun accionista de Repsol. Què passa? perquè no se'ls saluda a ells?
Quin favor econòmic ha fet la caixa Laietana perquè se l'anomeni a la missa de festa major? I és més, encara que l'hagi fet, això no és barrejar ous amb cargols?
Al Cèsar el que és del Cèsar, no?

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Tens molta raó. A mí sempre m'han ensenyat a no fer public el que dono ho deixo de donar a l'Església. Però vaja, de porc i de senyor se n'ha de venir de mena.

Maria Escalas Bernat ha dit...

A veure, la caixa Laietana recolza iniciatives culturals (poques, pel meu gust) esportives, etc. Està molt bé que ho facin, i és normal que vulguin que es sàpiga.
Però una missa em sembla una cosa sagrada, perdoneu la simplicitat amb la què ho dic.
Perquè si s'accepta que abans d'una missa s'anomeni una casa comercial, quan falta per posar un logo a les hòsties?

Marcos Mateu ha dit...

Maria, no puc evitar tornar a un post teu del 3 d'Abril passat on parlavem sobre una cosa que tu havies comentat no feia molt..."On ens hem equivocat, què hem fet de malament, perquè no sembla atractiva la vida parroquial"

Aixo que parles avui es, i posat en perspectiva historica, una "punteta d'iceberg" tan-tan petita que me crida s'atencio que te molestas tan cuan en realitat aixo "no es res" comparat en tante altre cosa.
Incidentalment t'he de recomanar, no mes com a part de lo que estic comentant, un documental del "history chanel" sobre el reneixament a Italia i els Medicci. En serio Maria, jo diria que es necessari veurel.

I ja per acabar no puc fer res mes si no admetre que un servidor no es cap floreta tampoc, pero que he cregut necessari comentar aixo.

Y ahora en una nota mas liquera...Com va s'estiuuuu???? quina enveja me feis perduts!
Au ido, se vos enyora tambe.

Anònim ha dit...

Això de les hòsties amb logo m'ha fet gràcia. L'any vinent, a la missa de les Santes, hòsties Miracle (les autèntiques hòsties).

Anònim ha dit...

maria que sok en joan el de clase

Maria Escalas Bernat ha dit...

Joan, perdona la meva ignorància, però no se pas qui ets...

Maria Escalas Bernat ha dit...

...i les hòsties no ho se, però els croissants de can Miracle si que tenen alguna cosa miraculosa....