diumenge, 24 de febrer del 2008

El pictomeme


La Lu m'envia un meme. Amb quin quadre m'identifico?
El primer que se'm va acudir va ser aquest, i no dic cap broma. Ara us explico les raons.
Quan acabava de tenir els meus fills jo estava més o menys com aquestes senyores. La
veritat és que en aquells moments em sentia fatal, tot i que un amic que algun dia em deixa missatges (sir 6,14, encara hi ets?) em va dir que m'havia vist molt maca.
Jo em preguntava si algun dia tornaria a sentir-me atractiva. Les hores de son i el cansament extrem que portava no ajudaven gens a portar una dieta equilibrada i a tornar al meu pes habitual.
I m'agraden aquestes senyores perquè elles no estan deprimides pel seu cos, perquè s'agraden tal i com són i no perden l'humor amb cremes anti-celulítiques i fulles d'enciam. I sabeu què? ara que les miro amb perspectiva, penso que no estan tan grasses com això.

Però el que més em fa identificar amb elles no és el meu cos, que ara ja no és tan arrodonit, sinó aquesta actitud.
Crec que aquestes dones són felices. Que són amigues i que s'ho passen molt bé juntes, i que riuen, i ballen, i no tenen manies.
I no se si sóc ben bé com elles, perquè jo si que tinc manies, però se que m'agradaria no tenir-les. Potser per això el poso.
Penso que a la que m'assemblo més és a la del mig. És la que abraça a les dues altres. Sembla que vulgui que es facin amigues.
I m'assemblo a ella perquè m'agrada molt que els meus amics es coneguin entre ells. M'agrada incloure gent, que vingui gent nova. I faig participar els meus amics de les alegries dels altres amics.
M'agrada també que vagin despullades, però molt ben pentinades. Que mantinguin la coqueteria. I el pom de roses, que m'imagino oloroses.
Em semblen tres dones molt sensuals, de fet mai m'ha semblat sensual la gent molt prima (em sembla molt més atractiva la Catherine Zeta-Jones que la Kate Moss) Potser perquè el sexe i el menjar van molt units, i qui és capaç d'estar-se'n d'un també se'n deu poder estar de l'altre. No se. Però si hagués d'escollir-ne una com amiga, ho tindria claríssim. Segur que m'ho passaria molt millor amb la Z-Jones.
Quan veig aquest quadre gairebé les sento riure. I recordo tantes vegades que he rigut tan amb amigues, a sa platja de Sa Ràpita, anant de rebaixes, parlant d'homes, muntant mobles d'Ikea, anant a trobades de Taizé, fent bolos a la quinta forca, compartint passejades interminables, arreglant el món en un parell d'hores...
Apa, doncs aquest és el meu quadre, si més no el d'aquests dies. Han quedat finalistes quadres de Klimt,siguin escoltant Beethoven

O sigui fent petons

i també Magdalena pregant de George de la Tour























i fins i tot un quadre on no hi ha cap protagonista dona, de Degas, l'orquestra de l'Òpera:




Passo el meme a la Zoila , al Perlegrino i el Marcos. Els dos darrers són especialistes del tema artístic, o sigui que n'espero molt.

10 comentaris:

Marcos Mateu ha dit...

Maria, tens MOLT bon gust artistic apart de ses consideracions personals que te lliguin a n'aquestes pintures en particular.
(Per cert es primer cuadre no l'he pogut obrir per alguna rao).
Ale, a veure cuan rebre lo meu...

Anònim ha dit...

Quina gràcia, compartim el gust per Klimt.

Anònim ha dit...

Gràcies, Maria,

Això és fer un meme amb escreix!

Has estat a Viena, a l'edifici de la Secessió, on hi ha els frisos de Beethoven de Klimt? Suposo que sí, però sinó, ves-hi!

Mercè Solé ha dit...

Veus, jo en canvi mai no he tingut fills i tot i això tinc el curiós privilegi de tenir aquest magnífic perfil... amb un metro cinquanta d'alçada. Però la veritat és que estic encantada de la vida! Mercè

Maria Escalas Bernat ha dit...

Marcos: Tenc bon gust per l'art i pels amics ;-)
per cert, a aquestes al·lotes, no trobes que només els falta passar-se una pilota i estar a sa platja de Sa Ràpita?
Vladi: segur que compartim moltes més coses.
Lu: ha estat un dels memes que més feina m'ha donat, però m'ho he passat bé. I si, he estat a Viena, però no he vist els frissos de Klimt.
Mercè: la cosa està en si assaboreixes la vida, si rius amb les amigues i ets feliç i sensual. Segur que si. Doncs apa, a disfrutar-ho, que són dos dies
(un plou i l'altre tens la regla)

Anònim ha dit...

Maria!!!!

Pel que fa a quadres sóc una analfabeta... sap greu! Si n'hagués de triar un, en seria un dels que pinta el meu avi... :D

Una abraçada!!

Anònim ha dit...

... o el que em va regalar ma germana pel meu aniversari: va a pintura i me'n fa fer un!!! Més que pel dibuix en sí (un rostre anònim), pel fet. Em va fer molta il·lusió!!!!

perlegrino ha dit...

Amiga María,

Hace unos días leí lo de tu "candidatura" al meme, no tenía mucho tiempo para dedicarlo a esto y ahora que he tenido unos 5 minutos libres he pensado, voy a resolverlo...

La cuestión es que no sé que es un "meme" y pensaba que había alguna pregunta o algún acertijo, pero no es así... je, je, no sé que es lo que debo hacer ¿?

Siento mi "analfabetismo bloguero".

Un abrazo, perlegrino

Alls cuits mai couen ha dit...

jo encara l'he de fet... aviat aviat"!1

Anònim ha dit...

Hola, Maria, sí que hi sóc encara. Haig de reconèixer, però, que feia temps que no entrava al teu blog.
La veritat és que penso que has millorat amb els anys, al menys pel que veig. I parlant d'això: potser ens veurem aviat...