diumenge, 11 de setembre del 2011

Ànims!

A tots els nens que han anat a dormir amb papallones a la panxa avui nit. A tots els que preparant la bossa per demà, han mirat amb goig la filera de llapis endreçats per colors. A tots els pares que han estat cosint betes a la roba. A qui estrenarà una bata que li va gran i que a final de curs serà absolutament irreconeixible. A qui ha ensumat els llibres nous, i a qui els ha plastificat i ha aconseguit que no li quedin bosses d'aire.
Als que demà comencen P3 i no acaben d'entendre el què. Als que començaran la Universitat, i no saben el que els espera.
Als que han canviat d'escola i demà comencen una aventura. Als nois poc populars, que no tenen amics i pels quals tornar a escola és un turment. A qui es va enamorar l'any passat d'algú de la mateixa classe i espera amb candeletes a demà. I a qui tornarà a començar demà amb el record ardent d'un estiu inoblidable.
Als professors que aquest vespre repassen a darrera hora el que diran demà a la primera tutoria (jo sóc una d'elles!) Als docents que comencen enguany. Als conserges, alguns més somrients, altres més seriosos, que fan les fotocòpies, arreglen les portes i reben trucades. A les senyores (i senyors) que a quarts de vuit del matí, mentre els infants encara filen bava confiats, freguen el terra, buiden papereres i ho deixen tot preparat per començar a les nou.
Als pares que confien en l'escola, i entenen que han de fer un equip amb els professors. A la gent que s'està a secretaria i veu molt i rep molt i moltes vegades sembla que siguin invisibles, però són tan necessaris.
Als que estan en un equip directiu i en cap de setmana contesten e-mails de professors angoixats.
Als que s'encarreguen de les extraescolars i entenen que la seva tasca és també educativa.
Als avis, que estan al peu del canó i donen als nens i als pares un suport tan i tan necessari.
En definitiva, a totes les peces d'aquest engranatge.
Que aprenguem molt aquest curs. Que sigui molt profitós. Que vagi molt bé.
Endavant!

4 comentaris:

Jaume Pubill ha dit...

Endavant! I molta sort en aquest nou curs.
Una abraçada

Mariona ha dit...

Ànims a tots però trobo a faltar al personal de menjador, ara que hi ha tants nens que és queden a dinar a l'escola. També als conductors i monitors d'autobús que acompanyen a aquells alumnes que viuen lluny dels centres. Als policies que cada matí, migdia i tarda estan a les portes de les escoles vetllant per la seguretat dels infants. Als auxiliars d'educació infantil i educació especial, que atenen a aquells alumnes que tant ho necessiten. I a infinitat de persones que sense elles l'escola seria una altra cosa: transportistes, editors, regidors,...
Realment hi ha moltes persones que fan funcionar aquest engranatge.

Marc Manera ha dit...

Gràcies, molt maco.

Maria Escalas Bernat ha dit...

Jaume, Marc, moltes gràcies.
Mariona, sempre estàs a totes, tens raó.