dimecres, 8 de desembre de 2010

El Crae i el Nadal

Ahir vaig veure que alguns dels balcons que tenen penjats insults cap al mossèn i cap l'alcalde de Mataró arrel del Crae (ho podeu llegir aquí) tenen penjades llumetes de Nadal.
I m'ha sobtat molt, la veritat. Perquè es suposa que per Nadal celebrem la vinguda del Jesús petit, humil, el que no va trobar lloc per néixer més que en una establia.
I em sembla si més no incoherent que es vulgui recordar això i a l'hora es vulgui mantenir ben lluny els nens humils i petits. No se si és molt agossarat dir que segurament els que no van allotjar a Josep i Maria no hi tenien res en contra, simplement volien viure tranquils i aquells dos desarrapats podrien portar problemes. Potser van dir, com diuen alguns dels contraris al Crae, que això no s'ha de solucionar així, que hi ha d'haver més ajuts socials. Bé, així segur que no ho van dir, però segurament van pensar que no tenien perquè ser ells els que els solucionessin la papereta.
No sóc qui per jutjar. Però em sembla que la realitat de Jesús està més aprop d'aquests nanos del Crae que dels que penjen llumetes de colors als balcons i mantenen el cor ressec davant la precarietat dels seus iguals.

2 comentaris:

Joan Josep ha dit...

Sí, noia. D'aquestes incongruències n'estem plens. Ens costa reflexar a la vida la nostra Fe. Posiiblement perquè és massa feble i no la interioritzem. És fàcil dir "Vine Jesús". És molt difícil acollir-lo. Veure'l arribar en el pobre i en el inmigrant. Una abraçada: Joan Josep

Jaume Pubill ha dit...

Mira maria: Als balcons aquests dies s'hi pot veure qualsevol cosa (aquests ridículs Pare Noels que no se sap si pugen o baixen, si entren o surten si s'escapen espantats....
per tant, que hi hagi estrelletes no vols dir ben bé res.
I d'una cosa estic quasi segur: en nen Jesús està més a prop dels nanos aquests que de ningú més.
una abraçada