diumenge, 17 de gener del 2010

Insultar els pobres

Vull pensar que li va sortir malament la frase, fins i tot que han tergiversat les seves paraules. Perquè si no és així, n'hi ha per llogar-hi cadiretes. L'ha dita ben grossa. Com s'atreveix a menysprear el dolor d'Haití? Com és capaç de dir que aquí estem pitjor?
Com a cristiana de base, em fa mal aquesta frase insultant, de tan poca caritat ni empatia. No deixaré de creure en Jesucrist ni en l'església perquè el bisbe de San Sebastian, des de la seva comoditat hagi insultat d'aquesta manera el dolor dels pobres. El dolent és els que estan mig/mig. Aquestes actituds no faran més que allunyar la gent de l'església.

I vostè, monsenyor, és un bon exemple de virtut? segur? lo de la biga i la palla? Perquè aferrar-se a una posició de poder quan el 70 % dels capellans de la seva diòcesi han demanat que no hi sigui, perquè insistir en manar malgrat no el volen, no és ser gaire humil.
Perquè per arribar tan amunt s'han de llepar molts culs. I fer molt la vista grossa segons en què. I donar la mà fluixa als poderosos, i ser inflexible amb els humils.
I des del seu tro s'investeix de superioritat, i ens insulta.
A nosaltres. I sobretot, al poble Haitià.
Espero que es disculpi. Confio en que es disculpi.

1 comentari:

Xavi Padrissa ha dit...

Valen la pena els cops de geni per a allò que ens estimem!
Estic amb tu!