dilluns, 22 de desembre del 2008

Estic indignada

Llegeixo a La Vanguardia de dijous passat, que segons Intermon Oxfam, només amb l'estafat per Madoff arribarien als objectius del Mil·leni.
Flipa. Continuo llegint: Els països rics han recollit en quatre mesos més de 4 bilions de dolars, i això és... 27 vegades el necessari per assegurar els objectius del mil·leni!.
O sigui, que és veritat, es pot fer, només cal tenir voluntat. Però els diners que no trobaven per els afamats, els han tret de sota les pedres perquè els rics no s'encostipin.
I ha passat, i no hi ha hagut cap revolució. Continuem pendents de les darreres compres de Nadal i de la loteria d'avui.
De quina manera hem contribuït a això? Votarem el mateix que hem votat? O se'ns tornarà a oblidar? Tenim la sensació que això "no va amb nosaltres", o que tanmateix a nosaltres no ens afecta?
És possible que no ens afecti?
I aquest senyor, el Madoff, dormirà tranquil? Algú li desitjarà "bon Nadal"?
Espero que almenys, es quedi sense amics. Que ningú el truqui, que ningú més li dirigeixi la paraula. Que ningú li somrigui mai més.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola Maria, jo avui també em sento indignada, he demanat una beca per un dels meus fills que no m’ha estat concedida, quins collons! llavors si sumant el nombre de persones que hi ha a casa meva i dividint pels ingressos, aquests senyors consideren que ens en sobren....., llavors què hem de fer ? anar d' il•legals potser? tot és una incongruència......

Assumpta ha dit...

Sí... és frustrant veure que "es pot fer" i no ho volen fer...

Fa tanta ràbia que no sé ni què dir...

Marcos Mateu ha dit...

Esta clar que ens afecta tot aixo Maria (en que no mes fos per l'efecte papallona que diuen), encara que lo que si demostra aquesta historia es que a n'aquesta bolla, apart de rares excepcions, cadascu s'en preocupa nomes dels seus mateixos (un sisteme 'de castes' a la hindu pero suavitzat).
I aqui esta lo curios d'aquest cas, aquest senyor ha abusat -dels de la seva mateixa alcurnia-. Per aixo mateix es molt posible que li passi lo que tu deies, que ningu li parli (al manco en termes amicables) mai mes.

Anònim ha dit...

Quan s'et pasi la indignació -talment justa- Boooon Nadallll Maieta!!!

El Vil Zioran.