dissabte, 18 d’octubre del 2008

Citizenship

No me'n puc estar de compartir amb vosaltres aquesta historieta de El Jueves, relativa a la educació per la ciutadania en anglès, un refrit del PP a València.
L'educació m'apassiona, i quan més hi estic ficada, més m'estiro els cabells, en veure com és utilitzada políticament i sense cap criteri.
La veritat és que si no ens estiguéssim jugant el futur de la nostra societat faria riure.
No us confoneu. Al còmic sembla que el mestre és el més perjudicat, però qui surt perdent, de totes totes, quan no ens prenem l'educació en serio, és el conjunt de la societat.
"De aquellos polvos vinieron estos lodos", que diu el refrany castellà. Doncs això.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

El còmic d'El Jueves, encara que és una caricatura és molt pròxim a la realitat que vivim a València. El fons de tot el que està passant és que la Conselleria d'Educació valenciana no vol cumplir la llei, està en contra de l'assignatura (i no cal dir´ho aprofita l'ocasió per a enfrontar-se al govern central socialista) i s'ha tret del cap donar-la en anglés, amb tots els inútils maldecaps que se'n deriven.
Francesc

Jordi Morrós Ribera ha dit...

El que comentes és una mostra més de la desvergonyida utilització de l'educació per part dels polítics.

I encara és més trist que per a alguns catòlics una de les seves grans aportacions al debat espiritual sigui organitzar objeccions de consciència contra aquesta assignatura. Potser aquests catòlics tenen tan poca fe en el trascendent que creuen que els continguts d'una assignatura influiran significativament en els valors dels alumnes. El primer que demostren és que pot ser no coneixen gaire els mecanismes de formació dels valors entre el jovent.

Teresa ha dit...

Fa dos dies jo en parlava, des d'aquest País Valencià tan maltractat. La veritat és que ho estem vivint com una imposició de mala fe. Aquesta setmana, dijous, hi ha convocada una vaga general a l'ensenyament. Servirà d'alguna cosa? No crec, però tot menys quedar-se de braços plegats. Teresa