dilluns, 13 d’octubre del 2008

M'agrada Madrid

Doncs ves per on, m'agrada Madrid. M'agrada que no tinguin correus, sino "palacio de comunicaciones", que els guardes urbans siguin "agentes de movilidad", que s'acomiadin de tu amb un "hasta luego" encara que no t'hagin de tornar a veure mai més, i que l'aigua sigui "del tiempo" (la natural, però la freda no és pas "a destiempo" o "a contratiempo")
M'agrada el Retiro (ui, perdó, el parque del buen retiro), m'agrada anar-hi sense gaire res a fer, només a seure en un banc i veure passar gent.
I m'agraden els carrers tan i tan amples, i que les dones van tan mudades (tot i que he de reconèixer que em cohibia una mica: jo anava de turisme: texans, vambes, motxil·la.
Per cert, a Madrid han tancat un ocellet a cada semàfor que es posa a cantar quan està verd, cosa molt útil si estàs petonejant el teu nòvio/marit/amant, com que anàvem sense nens més d'un cop s'hauria tornat a posar el semàfor en vermell i nosaltres al setè cel, sense adonar-nos-en. La veritat és que són d'admirar aquests Madrilenys que han estat capaços d'ensenyar a tants ocells a distingir el vermell del verd, i a cantar només quan està en verd.
El que no he aclarit si a la nit sel's emporten a un lloc més tranquil o simplement es queden a dormir dintre el semàfor, el que està clar és que no canten.
També estaria be que els adults sabessin distingir el verd del vermell, com els ocellets, perquè n'hi ha més d'un que li agrada viure perillosament.
Doncs això, que m'agrada Madrid. Que els Catalans cauen bé a Madrid, o deu ser que hem tingut bona sort.
Que Madrid és un bon lloc on anar de viatge romàntic.

7 comentaris:

Manel Filella ha dit...

Ha estat un plaer llegir el teu "M'agrada Madrid"...original i graciós.
Me n'alegro del teu viage romàntic.
Fins aviat

Assumpta ha dit...

Segur que t'agrada Madrid o t'agrada anar de viatge de "nuvis" amb el marit els dos solets? :-))

D'aqui dos anys nosaltres ja en farem VINT de casats (mareeeee mevaaaaaaa!!) i m'apunto a qualsevol viatge jeje

Enhorabona!!

Silveri Garrell ha dit...

Interessants detalls de Madrid que desconeixia. Per molt que sigui criticable aquesta capital en l'ambit polític, la gent almenys son ben educats.

Pilar Agustín ha dit...

Hola, no ens coneixem, però he vist a la blocsfera el teu comentari sobre Madrid i hi estic totalment d'acord! De fet jo hi visc a Madrid, aquest és el meu tercer any aquí i també m'encanta i es cert que els catalans hi som ben rebuts, almenys en la majoria dels àmbits.

I el que proposes sobre el "hasta luego" es la meva frase preferida, m'encanta no dir adéu encara que sapiguis que no tornaràs a veure a aquella persona i faig una equivalencia amb "abar ashben" en bangla que també t'ho diuen a tot arreu encara que siguin persones que no veuras més. En català no utilitzem aquest tipus d'estructura tan habitualment.

Ara he de reconèixer que jo no sóc de les que sento els ocellets, però es que de vegades vas amb tanta pressa d'un lloc a l'altre qeu ni tan sols t'atures a pensar si ve un cotxe o no.

De totes formes m'alegra que hagis disfrutat del teu viatje a Madrid.
Una abraçada,
Pilar

Sobre e-deuk ha dit...

Doncs prenc nota! hi tinc un amic que em pot deixar una habitació i tot!

Joaquim Fontbote ha dit...

Sóc català, i estic orgullós d'haver nascut a Barcelona, ciutat que malgrat tot me l'estimo molt. Però per temes professionals he hagut d'anar sovint a Madrid, i crec que és una gran ciutat. Deixem-no de complexes, i diguem clarament que actualment Madrid es situa a nivell de les grans capitals europees, i que aquí a BCN, com no ens espavilem, patirem força.

Maria Escalas Bernat ha dit...

Gràcies a tots!
Manel, feia temps que no ens trobàvem.
Assumpta: evidentment, això d'anar de viatge de "nuvis", ho hauria de receptar la seguritat social. Silveri: A Madrid hi ha de tot, com a tot arreu. Passa, suposo, com a l'església, que només es diu el que interessa per fer mal.
Pilar: Primer de tot, felicitats pel teu sant. I la veritat, vaig pensar que a mi no em costaria viure a Madrid.
Eloi: Val la pena anar-hi, i si algú et pot fer de guia, encara més, tot i que també m'agrada descobrir les ciutats sense guia: em perdo coses però també trobo coses, no se si m'explico.
Joaquim: totalment d'acord amb tu.