dimarts, 29 d’abril del 2014

La sípia

La sípia és dels animals més ferotges del mar. Així com els peixos fugen escopetejats quan t'acostes, o s'enterren a la sorra esperant que no els vegis (que monos, els llenguados, només se'ls veuen els ullets!) o canvien de color com els pops per confondre's, o s'amaguen a caus on no hi podem arribar, la sípia, que també pot canviar de color com els camaleons i els pops, si es veu descoberta planta cara. 

És un animal valent, doncs. I això que la seva única arma és el bec que té, semblant al d'un lloro, amagat entre els seus tentacles, que com a molt ens faria una pessigada dolorosa, però de cap manera ens impediria matar-la. 
Em pregunto què deuen pensar, quan veuen que m'hi acosto amb les ulleres de busseig, i les observo. Elles m'amenacen amb aquells ulls amb veta, i bufen talment bous enfurismat. Pobretes. 
Alguna vegada, una sípia m'ha arribat a fer respecte. Si em quedo a mirar-la, ella es va creixent i amenaçant-me, bufant-se, movent-se cap a mi intentant que fugi, tirant tinta com tira vapor una locomotora a punt d'arrencar. 
Sap que puc amb ella? Suposo que ella confia en que jo no ho sàpiga i m'espanti. Alguna vegada, quan me n'he allunyat, m'ha semblat veure-la amb un posat satisfet: ha fet fora el monstre.
Així hauríem de ser nosaltres davant les nostres pors. Sempre hi haurà coses per les quals no ens sentim amb prou preparació. Podem intentar fugir, però no sempre ens és possible. Podem mostrar les nostres armes, com fa la sípia, però a vegades són insuficients. Davant els reptes, potser convé anar amb la cara ben alta i respirant fondo. Segurament desfent-nos per dins, però fent veure que sí, que ens hi veiem amb cor, que ho superarem. A vegades l'amenaça més forta no és el perill al qual ens enfrontem, sinó la por a ell, que ens pot ensorrar i deixar-nos paralitzats.
La meva mare sempre diu que a la por l'hem de mirar de cara, i darrerament ens n'ha donat un bon exemple, d'aquesta actitud. 
Doncs sí. Davant els monstres amenaçadors, cal mantenir el cap ben alt i tenir un posat valent.
Deia que la única arma de la sípia és l'humil bec. Potser, però, té una arma molt més potent: el seu coratge. 

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Es coratge o es inconsciència? hi ha una finia línia...

Maria Escalas Bernat ha dit...

És el seu instint, supòs. Si encara ho fa, és perquè evolutivament li ha sortit a compte, o sigui que compto que és coratge

Assumpta ha dit...

No tenia ni idea de tot això i ho he trobat interessantíssim... A més, la forma en que ho expliques, molt simpàtica ;-)

Maria Escalas Bernat ha dit...

Assumpta, quina alegria tornar a trobar-te per aquí!
Una abraçada!

Anònim ha dit...

Hola a tothom, aquest és un gran testimoni que he de compartir. Mai no vaig creure en els encanteris ni en la màgia fins que vaig conèixer el doctor Sango. Després de cinc anys de divorci, la meva dona em va deixar amb dos fills. Gairebé em vaig suïcidar, em vaig trencar emocionalment. Gràcies a un editor d’encanteris anomenat Dr.Sango, que vaig conèixer en línia. Un dia fidel, mentre navegava per la web, vaig trobar molts comentaris sobre aquesta roda en particular. Algunes persones li van assegurar que havia retornat el seu estimat, altres li van assegurar que havia reconstruït l'úter, va curar el càncer i altres malalties, d'altres li van assegurar que podia conjurar per aturar el divorci. També em vaig enfrontar a un testimoni específic: era una dona que es deia Marry, va declarar com va retornar el seu ex-estimat en menys de 2 dies i, al final del testimoni, va rebutjar el seu correu electrònic. Adreça postal (spellspecialistcaster937@gmail.com). Després de llegir totes aquestes ressenyes, vaig decidir provar-ho. Vaig contactar amb ell per correu electrònic i li vaig explicar el seu problema. En només 48 hores, la meva dona va tornar a mi. Hem resolt els nostres problemes i som encara més feliços que abans. El doctor Sango és un home amb molt de talent, no deixaré de publicar-lo perquè és una persona increïble. Si teniu un problema i esteu buscant una solució real i una roda d’encanteri real que us solucioni tots els problemes, poseu-vos en contacte amb el Dr.Sango amb els seus poders. Pot fer realitat els teus somnis
També us pot ajudar:
1. Torna el teu xicot o xicota
2. Torneu el vostre marit o dona
3. Guanyeu la loteria i la promoció a les oficines
4. Ajudeu a quedar embarassada si necessiteu un nadó
5. Poseu-vos en contacte amb ell ara per obtenir una cura completa per a qualsevol malaltia: Hangout: correu electrònic: spellspecialistcaster937@gmail.com