dimecres, 28 de juliol del 2010

Coses de polítics

Ahir vaig tocar a la missa de les Santes a Mataró. Hi va venir un munt de gent, entre ells un polític català que està molt amunt, (deixe-m'ho així)al qual el capellà de torn va saludar amb aquella veu engolada amb la qual va saludar també als representants de varies caixes d'estalvi. Ja vaig comentar en un post anterior el que en penso d'aquesta pràctica, o sigui que no ho tornaré a dir aquí.
Bé, a lo que anàvem. Sabeu quants diners va posar el senyor aquest a la bacina? ho sabeu? Jo si, i se'm cau la cara de vergonya.
1 EURO.
Moltes iaies amb pensions de misèria posen més que aquest polític que té un sou dels més macos. I a aquestes iaies el capellà no les va pas saludar.
I que consti que si m'hagués trobat al senyor aquest en una missa normal i corrent, a la qual ell (i jo) hi hagués anat privadament, me n'hauria guardat prou de mirar el que hi posava. Però ja que hi anava en qualitat de representant de X partit, penso que els seus actes eren públics. I per donar 1 Euro, més val que no doni res. Però clar, de lluny s'hauria vist, i els polítics (no només aquest) viuen pendents del que dirà la opinió pública. O sigui que va fer el gest, tothom el va veure, però va ser un gest buit.
Que consti que no vaig poder veure el que ficaven els representants dels altres partits. I que sóc conscient que no sóc qui per jutjar el que posa cada u a la bacina de l'església. Però si hi vas perquè et vegin, punyetes, vigila aquest detalls!
Una altra cosa a discutir és si cal que hi vagin representants polítics i de caixes d'estalvi a celebracions que al capdavall, haurien de ser només actes de fe. Però això donaria per un altre post, i ara no em sento gaire inspirada.

3 comentaris:

Assumpta ha dit...

Oooooooooh no puc més que estar absolutament d'acord amb tu... a mi em posa molt nerviosa quan arriba Sant Pere (festa major de Reus) i la gent omplint la Prioral però... uns bancs, els primers de tots, els de més endavant estan buits... perquè, arribant al final, entrin i seguin els senyors de l'Ajuntament, que, per cert, ho fan amb cara de "a veure quin rotllo haurem d'escoltar avui"

Un Euru?? Garrepa!! sigui qui sigui... garrepa.

Manel Filella ha dit...

Per si vols Veure i Sentir la Missa de les Santes...2010
http://maresmedigital.xiptv.cat/video/27796/missa-de-gloria-a-les-santes-2010?a7eca8862593b770ffa28e0532e39562
A reveure. Felicitats

Assumpta ha dit...

Ostres, Manel... jejeje m'ho copio jo també ;-)