diumenge, 21 de febrer del 2010

Coses que em van ensenyar els meus pares

Els meus pares em van ensenyar que mai havia de fer gestos obscens. Que encara que algú em molestés no tenia dret a ser maleducada.

També em van ensenyar coses bàsiques, com no posar els peus a la taula, i molt menys si estic de visita.

No em van dir res de no conduir beguda, però si que em van explicar que en una societat civilitzada hi ha unes normes de convivència bàsica que tothom ha de seguir, per tal de no fer-nos mal uns als altres.

També em van dir que no havia de mentir mai, i que la vida és sagrada.



I moltes coses més, com per exemple no adoptar una actitud servil i bavejant, auto-odiar-me i negar-me a mi mateixa per llepar-li el cul al poderós.






I altres coses, que no son ni de molt menys importants, com que fer ostentació és també un pecat i un insult als pobres. I més si aquesta ostentació la paguen els altres.



Una altra cosa que em van explicar els meus pares és que totes les idees polítiques mereixen un respecte. Per això jo respecto el partit d'aquest senyor, al qual no he votat mai ni crec que ho faci mai. També respecto els que pensen que la seva opció és la millor, i més quan gent a qui estimo molt és militant d'aquest partit.

Però no deixo de pensar que aquest personatge sinistre fa ben bé tot el contrari del que em van explicar els meus pares.

5 comentaris:

Sergi d'Assís ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Jordi Morrós Ribera ha dit...

Quan algún polític o personatge públic traspassa tots els límits d'un mínim capteniment amb dignitat el pendent pel qual llisca cap avall ja no hi ha qui l'aturi.

I deprés d'aquesta només cal esperar la propera sortida de to d'aquesta mena de clown amb molta menys dignitat que qualsevol respectable pallasso que almenys fa riure, però de manera tendra i honrada.

òscar ha dit...

Poc es pot ensenyar si qui ha d'escoltar porta taps a les oides.

Anònim ha dit...

M'ha agradat molt el teu escrit, Maria. Respectuós, al contrari que el personatge. Enginyós, al contrari que el personatge. Evocador d'uns valors en els quals tots ens hauríem d'emmirallar, al contrari que el personatge.
Manel Pera.

Núria ha dit...

Estimada Maria,
aquesta és una de les coses que demostren que els pares "sempre tenim" raó. Altres vegades ens equivoquem... però són ben poques... (deixem la part crítica del paper de mare per un altre dia)
Espero que les meves filles em prenguin la paraula encara que sigui en una petita part del que vas fer tu...