dissabte, 19 de desembre del 2009

déjà vu...

Ella no es pensava pas que pogués quedar embarassada. A classe d'Ètica la professora els havia parlat dels anticonceptius, però el seu nòvio li havia dit que ell controlava, i que si l'estimava de debò no tindria por.
Com que tenia les regles molt irregulars, va saber molt tard que estava embarassada. O potser és que no ho volia saber. Als seus pares els ho va dir quan estava de més de sis mesos.
El seu nòvio va dir que la culpa no era d'ell, que ell havia controlat, que el bombo li havia fet un altre, i que per tant ell no se'n faria responsable d'aquella criatura. Com que ni treballa ni estudia ni té ofici ni benefici no val la pena anar a perseguir-lo.
Va parir una nena poc abans de fer els quinze anys. Els seus pares, que són força joves encara, cuiden la nena quan la mare va a classe. A més els germans petits d'aquesta jove tenen la seva neboda com a la joguina favorita. És tan dolça, amb aquest mig somriure desdentat i els ulls que ho fitoren tot!
Ara l'única persona amb sou de la família, l'avi de la criatura, s'ha quedat sense feina i els han desnonat.
Van anar a passar una nit a un alberg, però hi havia molta gent, no tenien intimitat, i van decidir anar a viure a un pis que els va deixar un amic.
És un pis que no té aigua ni llum.
Això passa aquí, a Mataró. Una família amb una nena de tres mesos que amb aquest fred de justícia està vivint a un pis sense aigua ni llum. Amb aquest fred, repeteixo.
No us sona d'alguna cosa? Mare extremadament jove però valenta, infant que ve al món en unes condicions precàries, familia que confia en la providència per tirar endavant...
Doncs això, que Bon Nadal.

4 comentaris:

eloi ha dit...

Bon Nadal!! ... o he tingut un altre dejavú? ;)

alter-ego ha dit...

Que fort,no puc imaginar que aixó pasa aquí y ninguna ONG es fagi carrec.
Feliç Nadal y proper any nou amb temps difícils.

Assumpta ha dit...

home, Alter ego, no donem les culpes a les ONG's... què tal si donem alguna responsabilitat també als poders públics? què tal si l'administració respon alguna vegada?

Maria Escalas Bernat ha dit...

Molta gent m'ha preguntat com continua la història.
Alter Ego: les institucions se'n van fer càrrec oferint-los dormir a un alberg, però no els va agradar, van preferir mantenir la cohesió familiar, la intimitat, encara que fos dormint a aquell pis.
Han aconseguit una estufa de butà, tenen força roba etc.
Ara sembla que aniran a un altre pis, a Premià de mar, amb millor condicions. Això significarà, també, que els perdré la pista.