divendres, 21 de setembre del 2007

Una altra cita

La historia de la cristiandad es un mareante recuento de cismas, sectas, herejes, reformadores, contrarreformadores, excomuniones mutuas, divisiones. (...) Entre la unidad a costa de la renuncia a las propias convicciones o la fidelidad a costa de la desunión, los políticos eligiran la unión y los religiosos la fidelidad.
(J.A. Marina, Por qué soy cristiano)

2 comentaris:

Francesc xerric ha dit...

També és molt bona aquesta cita.
Trobo que aquesta renuncia dels politics sovint obeeix a raons egoistes i aquella fidelitat malaltissa dels religiosos, a la que fa referència la cita, sovint fa referència al resultat de maneres de pensar poc obertes.
Si invertíssim els termes i els politics féssim èmfasi en la fidelitat a les pròpies conviccions i els religiosos féssim èmfasi al respecte d’altres vivències, podríem tenir un espectre polític igualment diversificat però més honest i un espectre de formes de viure la religió més diversificat, més ric i més autèntic.

Maria Escalas Bernat ha dit...

Francesc, estic totalment d'acord.
De tota manera, penso que sobretot en el món de la política, pesen els que prefereixen fer callar les consciències i no moure's per sortir a la foto.
I és una llàstima.