divendres, 18 de maig del 2007

Fixeu-vos com créixen les flors del camp

Queda una mica endogàmic, però mireu quin muntatge ha fet el Jordi:




Vaig anar a passejar amb ell pels boscos de Poblet, i no recordo haver vist tantes flors com va veure ell. Suposo que es tracta d'anar parant atenció.
Penso que aquest muntatge es diu molt amb aquest passatge de l'evangeli de Mateu:

"Per això us dic: No us preocupeu per la vostra vida, pensant què menjareu o què beureu, ni pel vostre cos, pensant com us vestireu. ¿No val més la vida que el menjar, i el cos més que el vestit? Mireu els ocells del cel: no sembren, ni seguen, ni recullen en graners, i el vostre Pare celestial els alimenta. ¿No valeu més vosaltres que no pas ells? ¿Qui de vosaltres, per més que s'hi esforci, pot allargar d'un sol instant la seva vida? I del vestit, per què us en preocupeu? Fixeu-vos com creixen les flors del camp: no treballen ni filen, però us asseguro que ni Salomó, amb tota la seva magnificència, no anava vestit com cap d'elles. I si l'herba del camp, que avui és i demà la tiren al foc, Déu la vesteix així, ¿no farà més per vosaltres, gent de poca fe?"
(Mateu 6, 25-30)

3 comentaris:

Maria Escalas Bernat ha dit...

Copio aquí un comentari que m'ha fet ojoporojo a l'anterior post però anava per aquest:
Per cert, Maria. El següent post m´ha agradat molt, però no hi he trobat la opció d´afegir-hi comentaris, te l´afegeixo aquí:-)El que més em sorpren de les imatges és que a mi em són molt comunes, i fins i tot algunes podria dir que vulgars, però estan mostrades (fotografiades) de manera que tornen a ser belles, boniques i noves. Canviar aquesta percepció que ja tenim mentalment trobo que té més merit que no pas mostar directament imatges que encara no hem classificat prèviament.
I res, també volia preguntar si saps quin progama/es ha utilitzat el Jordi per fer el video amb música a partir de les fotos.
Moltes gràcies.

Manel Filella ha dit...

Maria: M'ha agradat el vídeo i sobretot la referència que hi fas a l'evangeli. Totalment d'acord. Jo només voldria afegir-hi que sovint s'ha parlat de la Providència divina quan es veuen aquestes meravelles de la natura i fins hi tot quan les coses van bé als humans, però en canvi no se'n fa tanta referència quan hi ha desgràcies, malalties i mort. I també aqui hi és Déu. Sovint ens han parlat de Providència com a sinònim que les coses van o aniran bé segons el nostre punt de vista o el nostre gust...i això ja no és tan cert.

Maria Escalas Bernat ha dit...

ojoporojo: el Jordi diu que ha fet servir un programa que es diu video studio.
Manel: si que tens raó, algunes vegades això de "faci's la vostra voluntat" ens costa molt. Sobretot si no va en la mateixa direcció que nosaltres havíem pensat